Himmelens materialer

snohule_nr_1_tommetanker

Jeg er 10 år igjen. I alle fall i kveld. Men jeg er ikke alene. En noe motvillig 9 åring la med tungt sinn nettbrettet fra seg i sofaen. Ikke helt uten påtrykk fra et par besteforeldre hvor  jeg utgjør halvparten. Og i flere omganger og med flere overtalelsesgaver enn en kan forvente fikk Maya lokket på poden ullsokker, skinnvotter, ekstra skjerf, tørr lue og vattert jakke. Ett par designer vinterskolisser ble knytta på unggutten og han ble dyttet på dør. På den andre siden av døra, ute,  stod jeg allerede og venta. Også jeg kledd til tennene. Øynene hans lyste opp like mye som hodelykta jeg tredde ned utenpå lua hans og guttens innebygde MineCraft-evner våkna til liv. For ned fra himmelen har det falt bygningsmaterialer. Både listverk, isolasjon, taktekkingsutstyr og veggmateriale. Til og med noe en kan lage hyller av. Alt i form av snø. Men bygningsmaterialene var godt spredd utover plen, innkjørsel og nærliggende arealer. Og mens jeg rensket tomta for snø og la alt i en diger haug fant han fram lillespaden. En time etter var en diger snøhaug et faktum. Og på den vestvendte siden var det et hull.  Ut fra en åpning så jeg et par skosåler og hørte lykkelig hakking. I jevne intervaller kom all den snøen som ikke passet inn i haugen ut av åpningen. Resultatet var et magisk byggverk rom. Og en bestefar som ikke er særlig eldre enn sitt eget barnebarn denne kvelden krøp inn i hulens lunhet. Der fant jeg en smilende byggmester med snøtung lue som ikke lenger tenkte på nettbrettet. Fokuset var byggverket og dets potensiale til utvidelse i morra. “Vi får se”, sa jeg. “Kanskje kommer himmelens Optimera med ny leveranse”. Han nikket, og gledet seg til neste dag.

snohule_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s