Alene i all enkelhet

alene_tommetanker

De stille tankene. De infernalske tankene. De høylytte tankene. De milde tankene. De lange tankene. De kreative tankene. De tomme tankene. De var der alle sammen på denne første turen inn i skogen med ski aller nederst. Jeg går ofte alene i all enkelhet. Det er spesielt fint når de sporene jeg velger først kommer til syne bak meg. Og skiene under bena får ikke bare kroppen men også tankene på gli. Det er en stor forskjell på det å gå inn i snøkledd skog kontra det å gå inn i snøtom skog. Det hvite sløret dekker alt, demper lydene og minsker inntrykkene. Det roer ned oppmerksomheten, demper årvåkenheten og synsnervene kan se innover. Det gir meg innsyn istedenfor utsyn. Jeg trenger ikke fokusere på hvor jeg går. Jeg har staver som automatmotorikk i armene styrer. Jeg har lange planker fast på skoene så jeg kan ikke trø feil. Og er isolasjonen som holder kulden ute, godt nok planlagt, er denne hvite jordbundne himmelen himmelen. Alene trenger du ikke vente på noen. Du trenger ikke svare på noe eller spørre om noe. Du trenger ikke dele tiden din med andre enn deg selv. Det er bare meg. Og av og til er det nok.

havsyn_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s