Ett fett hvem som vinner bare de vinner

 

celebrating-diversity

En sørlending kan vinne. Uten å få tyn for tilknytning til ymse bedehusmiljøer. En fra indre Målselv som er 182 cm høy kan vinne, uten at noen foreslår at han må skjule høyden sin. Til og med en med svak Gudbrandsdalsdilalekt kan vinne og samtidig holde på språket sitt. På TV så jeg at ei ung dame som likte  leverpostei vant i WorlCup. Hun ble ikke mobba av den grunn. Jeg har til og med hørt om en hetroseksuell blond kvinne, gift med en odelsgutt fra Valdres,  som vant en konkurranse. Hun stod åpent fram om sin kjærlighet for, og tilknytning til,  Valdres. Til og med med litt stolthet. Det er fantastisk. Alle kan vinne bare de trener nok og har viljen og talentet som trenges. Uansett hvem de er, hva de liker og hvor de kommer fra. Menn som liker kvinner kan vinne. Kvinner som liker menn kan vinne. Også homser kan vinne. Ufattelig men sant. Forskjellen er kanskje at innebygde murer, kjellertenking og trangsyn gjør at enkelte må påpeke nettopp det.  At de er homser. Og vinner på tross at de er homser. Det blir en ekstra kamp i kampen for mange idrettsfolk. Hvem noen elsker og er glad i skal ikke, og må ikke  hindre dem i å delta i den sporten de elsker.

ccgsd_hands_male

Hill, hill til  Saatchi & Saatchi i Canada som har laget denne kampanjen til Canadian Centre for Gender and Sexual Diversity. Endelig en kampanje som er opp ned med mening.

Winning at sports, has nothing to do with you who love. Help keep sports inclusive.

ccgsd_hands_female

Credits:
Advertising Agency: Saatchi & Saatchi, Canada Executive Creative Director: Brian Sheppard Creative Director: Matt Antonello Associate Creative Director: Christian Buer Art Director: Oskars Trinitis Copywriter: Cory Hansen Photographer: Philip Rostron Producer: Bill Ing, Natalie Copeland Media Planner: Donna Lau

Saatchi & Saatchi, Canada

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s