Soss!

fila_tommetanker.jpg

Gudd! tenkte jeg. “Gudd!” sa meg høyt, og stod og stirret på utstillingen i denne heller eksklusive motebutikken. Den unge damen bak disken så rart på meg.  “Ehhhhhhh”, sa jeg. “Vet du hva en Soss er?” spurte jeg henne.   “Ehhhh” sa hun.  “Det var en type mennesker som levde før du ble født”, sa jeg.

På oppdrag for en kunde har jeg vært ute med filmfotograf og gjort kreative opptak i 6 ulike forretninger. Og truffet bare hyggelige og imøtekommende butikksjefer og ansatte. Jobben min er fin sånn. Jeg treffer masse nye mennesker i alle aldre og i alle type settinger. Og de er alle fine. Men denne dagen var det overraskende gjensynsglede med en utstilling i denne butikken som fanget størst oppmerksomhet. Der lå det på beste hylleplass spredd ut-over; FILA. Jeg husket det plutselig, denne labelen. Og når jeg husker ting så har det en gang gjort uslettelig inntrykk. FILA klesmerket var en gang det de uoppnåelige gikk med. De som var rikere enn meg og som kjøpte klær jeg ikke skjønte hvorfor de kjøpte. Som en senutviklet gutt i 13-20 årsalderen forstod jeg ikke riktig hvorfor de kjøpte disse dyre merkeklærne. Jeg mente de heller burde bli med meg til skogs for å bygge hytter og klatre i trær. Og kanskje det var et snev av fremmedfrykt blandet med min uforstand at jeg kalte disse medungdommene for sosser. SOSS, tenkte jeg ofte inni meg, lett misunnelig. Jeg distanserte meg fra dem. Eller det var muligens en ubevisst selvinnsikt som gjorde det. Jeg hadde vel lyst på FILA jeg også men innså jeg kanskje egentlig ikke hørte til i målgruppen.

Så jeg tuslet inn i skogen og fortsatte å bygge hytter og klatre i trær. Og det har jeg fortsatt med.

fila_film_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s