Lego

forbanna_lego_tommetankerDet ene benet detter ut av senga og treffer gulvet. Tærne søker etter fast grunn. Litt etter detter også det andre beinet ut over sengekanten og svever litt før det lander med et mykt brak ved siden av det andre. Et par minutter etter er det bevegelse i resten av kroppen. Det knaker i korsryggen og høyre albu sover fortsatt. Jeg sitter litt på sengekanten før en ufattelig selvkontroll får meg til å tippe forover slik at knærne retter seg ut og noen ville kalt meg for oppreist. Litt etter løfter jeg opp overkroppen og med den ene hånden inntil veggen forlater jeg soverommet. På forhåndsinnstilt autopilot går jeg der jeg går hver morgen. Rutinen leder meg. En fot foran den andre. Helen i gulvet og fotsålen etter. Så vipper jeg forover. Og så repeterer jeg dette. Hel etter hel. Fortsatt føles hodet som en kompe og alle morgenlydene jeg hører er pakket inn i blaut bomull. Jeg har retning kjøkkenet og de livsnødvendige vitaminene som min skakkjørte kropp skriker etter. Øynene er fortsatt nesten igjenklistret.  Kun svake lysglimt vises i veldig lav oppløsning. I det jeg når benken og skal runde hjørnet inn mot vitaminskuffen tar jeg tak i kanten, planter helen bestemt ned i gulvet og skal til å svinge meg rundt. Og DER,- AKKURAT DER. Ligger det en bitteliten lego-bit.  Biten borrer seg inn nedenfra. Rett oppover og inn i en nervebane som henger sammen med min altfor lave morrasmerteterskel. Øyelimet løsner og øyeeplet har en ut av kroppen opplevelse og blendes av alt lyset. Jeg hyler som barnebarnet og synker skjelvende sammen på gulvet etter å ha vært innom taket. Mens skriket fortsatt ljomer i nabolaget ligger jeg selvmedlidende sammenkrøllet på parketten og  forbanner min nyeste slekt og en dansk oppfinner.

Jeg er våken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s