Autisme og spennende beltespenne

autism_forum_swiss2_tommetanker

Jeg kjenner ikke så mye til Autisme. Jeg kjenner ingen selv. Men har lest litt. Bare litt. Jeg skjønner litt av utfordringene men også litt av gledene. Og da jeg så en annonse for en Autisme Organisasjon tenkte jeg; AHA, og smilte. “Alle objekter kan fascinere en med autisme i timesvis”, sier annonsen. Jeg tror denne annonsekampanjen fra Sveits portretterer disse gledene fint. Jeg vet ikke hva som skjer inne i hodet på en med denne diagnosen når personen sitter og studerer et dørhåndtak, eller en beltespenne,  over lang tid. Men,- jeg har en ide.  Selv kan jeg forsvinne inn i en virkelighet hvor det bare er meg og en maur. Eller meg og et blad. Jeg sitter og undres over et eikeblads kompleksitet i begynnelsen. Etter den første undringen forsvinner jeg bare inn i et tomrom sammen med et eikeblad. Det kan gå lang tid før jeg igjen løfter blikket. I denne tiden vet jeg ikke hvor jeg er eller hva jeg har tenkt. Jeg bare er. Og det er fint. Og kanskje en med autisme også kan ha det fint inne i denne virkeligheten. Det er bare vi utenfor som ikke forstår. Gleder og sorger er i alles liv, også i deres. Alle våres virkeligheter er ulike. Men i alle finnes det lys. Og jeg tror alle vil ha godt av å kikke på et dørhåndtak, et blad, eller et strykejern over lengre tid.

Forsvinne inn i nuet.

Mer om autisme:

https://autismeforeningen.no/autismespekteret/

http://www.autismweb.com/index.htm

autism_forum_swiss1_tommetanker

autism_forum_swiss3_tommetanker

og hill, hill til reklamebyrået Ruf Lanz i Sveits.

http://www.ruflanz.ch/home

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s