Egentlig en benk

benken_tommetanker.jpg

Målet for dagen var å lage en liten benk. En slik pen liten benk. En benk bare jeg kan lage. Og  jeg skal ikke lage den etter tegninger, men etter beste evne. Det er alt jeg har. Jeg kom hjem etter noen timer underlig  stillstand på jobben jeg ikke har lenger.  Før gikk jeg på jobben for å jobbe. Nå går jeg hjem. Og hjemmet vårt nå er langs fjorden, – på hytta. Og der. Like ved døren. Der så jeg en benk. Der borte ved hyttedøren. Foreløpig imaginær men snart materialisert med materialer og skruer. Benken var ikke min ide, men min kones. Vi har fin arbeidsfordeling slik. Hun finner på, jeg utfører. Fifty/fifty som hun sier. Og jeg gjøv løs. Snekker TommTomm sagde og målte og tenkte og knakte. Hmmmm dette greier jeg, tenkte jeg. Men så gikk jeg tomm for skruer. Jeg måtte hjem og hente. Tilbake kom jeg med skruer og en storfamilie. Da var det bare å la skuer være skruer. Her skulle horden utnyttes. Koster og spann og pøser og feiebrett skvatt frem og i løpet av de neste timene ble hyttetomta feid og polert. Noe ble planta, noe ble vraka. Båten ble kjørt og grillen ble testa. Og så ville svigerdatter bade. “Jeg må nok snekre litt benk.” prøvde jeg meg. “Hakke tid til slikt”, sa jeg. Vel vitende om naturens naturlige gradestokksetting i slutten av mai. Men, som den svake sjel jeg er, etterkom jeg hennes krav. Vi bada. Og det var ikke så verst. Jeg kunne fortsatt se om jeg var hankjønn eller hunkjønn når jeg kom opp. Og så kom Arild. Han fikk den siste burgeren sammen med kveldssol og kos nede på brygga. Lengst mulig vekk fra benken som ikke er der. Materialene kunne forbli umaterialisert litt til.

Nå er det en ny dag og kanskje en ny benk.

Man vet jo aldri om den er ferdig før den er der.

Sommeren er kommet og da er planlegging oppskrytt.

Kanskje i dag.

benken_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s