Det er ikke alt som stemmer?

godt_valg_tommetanker

Det er ikke alt som stemmer i livet mitt. Men jeg har et valg. Alt stemmer ikke med mitt ønske om min virkelighet. Og mitt ønske om andres virkelighet. Men jeg har et valg. Det er derfor jeg skal stemme. Sikkert ikke alt som stemmer i ditt liv heller. Men du har også et valg. Derfor skal du også stemme. Alt kommer heller ikke til å stemme selv om alle stemmer.  Om alt stemmer har en ingenting å glede seg over og ingenting å bekymre seg over. Om alt stemmer er alt som forventet. Å gøy er det? Men for at jeg skal kunne velge og bruke min stemme i det kommende valg har jeg en jobb å gjøre. Jeg må ta i mot flygeblader i gågata, og jeg må lese dem. Jeg må se på nettet og en og annen TV-debatt. Jeg må gjøre meg klar for å ta et valg. Jeg skal velge med hjertet like mye som fornuften. Vi er heldige som kan være med å bestemme. Og den respekten det innebærer fra samfunnet må jeg ta vare på og benytte meg av. Den som ikke gidder å bruke sin stemme ved et valg bør heller ikke bruke sin stemme senere heller. Jeg kan påvirke hvem som skal bestemme i Norge. Jeg kan stemme på de som stemmer med mitt syn. Det kan du og.

Bli med på valget. Bruk din stemme. Ikke vær som min kamerat oppe ved butikken. Han står der måpende uten meninger og tanker, dag ut og dag inn. Jeg passerer han hver morgen på vei til bussen, og jeg sier “God morgen! Hva ville du endret på i Norge?”. Han svarer aldri. Men i motsetning til deg så har han ikke noe valg.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s