Definisjonen av Blåtur

blåsøndag_tommetanker

Wikipedia definerer: En blåtur er en overraskelsestur ut i det ukjente. Deltakerne skal ikke ha kjennskap til bestemmelsesstedet og opplegget rundt turen, som gjerne tilrettelegges av en arrangementskomité (i dette tilfellet bestefar og Tomm samt mannen til Maya). Det eneste deltakerne trenger å vite er om de kan gå lett kledd, eller om de må ta med seg varmt tøy til årets blåtur. Blåturer innbefatter vanligvis ikke overnatting.

En blåtur kan arrangeres akkurat slik man selv måtte ønske det (ikke faen). Ofte starter blåturer med en kort reise. Likeledes hender det at andre former for transportmidler blir leid inn, eksempelvis kanoer eller noe annet, for den videre ferden. I vårt tilfelle beina.

Turen ble denne gangen lagt til Gråmannen. Et flott utsiktspunkt like utenfor Kristianby. Med meg kom Maya, Isabella og en blytung toåring som tilfeldigvis satt i bæremeisen på ryggen min. Gudd. Og turen er fin i seg selv, men ble perfekt med et slikt reisefølge. Blåbær-risene har mistet mange av sine blader men beholdt mange av bærene så vi endte opp som en tannleges drøm. Kontrastvæskekjæftfamilien. Eller Blåkjæftfamilien om du vil. Vi så både jettegryten og den fine bålplassen under fjelloverhenget. Turen starter på Kjærrane. Ta den.

gråmannen_blåtur_tommetanker

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s