Jeg prøver å forstå, men . . .

gøteborg_nynazist

Den Norske Motstandsbevegelsen. Tidligere når jeg hørte denne betegnelsen dukket det opp bilder av menn med radioapparater, tungtvanns folkene og kvinner og menn som gjorde sin lille motstand mot en okkuperingsmakt. Jeg tenkte på dem som en slags helter. de tenkte kanskje ikke det om seg selv. Men jeg tror kanskje flertallet gjorde det.

Nå brukes betegnelsen av en gruppe som også har meningers mot, men det er vel kun dem selv som synes de er en motstandsbevegelse.

Jeg så på TV i går og så Den Nordiske Motstandsbevegelsen. Stor demonstrasjon i Gøteborg. De samme gikk også i takt i Kristiansand for en stund siden. Også her unge menn og kvinner, mest menn, som yter motstand mot en okkupasjonsmakt. Men hvem er det de kjemper mot, tenkte jeg og leste litt på deres hjemmesider (https://www.frihetskamp.net/var-politikk/ )

Jeg prøver noen gang å forstå ting. Hvorfor gjør folk som de gjør. Det er av og til ting jeg lurer på. HMMMMM, tenker jeg og lurer på mer. Hva har jeg gått glipp av. Hva er de så sinte på. Av og til spør jeg onkel Google og leser og leser.

Denne motstandsbevegelsen har en ni-punktsplan som egentlig burde være lett å forstå, men jeg forstår den allikevel ikke. Men vi er jo forskjellige. De forstår nok sin egen plan.

Heldigvis er det flere enn meg som ikke forstår.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s