De trøtte ranslene

ransel_tommetanker

Har du sett de trøtte ranslene. De som sitter og sover på bussen. Gjerne i et sete ved siden av en gutt med hettegenser eller caps. Ofte har dene gutten ledninger stappa inn i ørene sine. Selvlobotiomi? De trøtte ranslene sitter sjelden ved siden av en jente. Jenter er litt mer kosete av seg så de har ranselen på fanget. Nei, de sovende ranslene sitter oftest henslengt på setet sitt ved siden av en ung mann og våkner ikke selv om bussen blir stapp full. De er så søvnige de ranslene at de legger ikke merke til at noen kanskje trenger setet mer enn dem. Og kompisen med hettegenseren eller capsen reagerer heller ikke. De burde jo sagt i fra til ranselen sin at noen av menneskene i midtgangen av bussen kan få sitte i stedet for dem. Men de gjør det ikke. Sannsynligvis ville ikke ranselen hørt etter uansett. Den sover jo. Både den og kompisen ved siden av er på vei til Universitetet i Agder. Der skal de delta på forelesninger begge to og etter år med studier blir de sertifisert og får tittelen Bachelor og Sivilegoist.

Jeg ser dem på bussen av og til. På vei til jobben. Disse unge menn med de trøtte ranslene. Jeg skjønner ikke helt greia. De er så ufattelig sløve. Så ego og selvsentrert at de gidder ikke bevege seg. Vise høflighet og overlate setet til en som står.

Jeg spør av og til om jeg kan få plassen til ranselen og da er det nesen alltid et smil og et “Selvfølgelig”. De drar ranselen ned på gulvet eller opp på fanget og jeg kan sette meg.

Hvordan er det mulig å være uhøflig  helt til man blir høflig.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s