Håper hun ikke blir syk.

passer_passer_ikke_tommetanker

“Jeg er uenig selv om det motsatte er bevist”. Holdningene og tankesettet til enkelte personer forstår jeg ikke. Jeg leste en artikkel om en alternativ behandler i går. En skolert behandler. Riktignok skolert i Kina, ikke i Norge. Det var en blogger som raste mot denne utøveren av kinesisk medisin. Den som lot seg behandle var dum rett og slett. En skulle ikke la seg behandle av noen før behandlingen var klinisk bevist i Norge, virket det som bloggeren mente. Denne bloggeren har mange følgere. Hun mente at dette landet i øst, med litt fler innbyggere enn Norge, med noget lengre medisinsk tradisjon, umulig kan ha kommet på noe som funker. Det måtte i tilfelle bevises i Norge av våre 5, 23 millioner innbyggere. Noe som er ofte benyttet og praktisert i et land med 1,38 milliarder mennesker er mest sansynlig humbug. Hun møtte straks en del interesse der ute på det store internettet. Hennes følgere sa seg hjertens enig med henne. Alt som ikke fastlegen kan, er oppspinn. Personer som hadde tatt denne behandlingen korrigerte henne på en rekke faktafeil i hennes artikkel. Men hun endret ikke holdning. Flere kom til. Mennesker som hadde fått livene forbedret av behandlingen det ble rakket ned på skrev sine historier. Ingentig virker på alt og alle, men her fikk denne behandlingen mye ros i bloggens kommentarfelt. Kritikerne og latterliggjørerne stilnet og forsvant. Bortsett fra bloggeren selv.

Hun trodde uansett at det ikke hjalp og var prinsipielt mot slikt.

Håper hun ikke selv blir syk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s