I skrivende stund

bilde_topp_annonse_HSH_tommetanker

Jeg liker å skrive. Jeg liker å se det som dukker frem bak markøren. Bokstavene som følger etter markøren bortover linjen og nedover siden. Underlig nok blir jeg overrasket over hva som kommer. Det å skrive en historie begynner med et tastetrykk. Det er da reisen starter. Hva som følger og hvilke ord som kommer vet jeg ikke når jeg begynner. Det er skummelt, fascinerende, utfordrende og gøy. Og i jobben blir jeg utfordret av kunder og jeg utfordrer meg selv. Skriv et manus? Finn på en heading? Hva skal det stå her? Det begynner med et tastetrykk.

En ny og litt annerledes utfordring kom fra en kunde, en ganske stor entreprenør med rundt 70 ansatte. Beskriv oss som legmann. Hvem er vi og hva gjør vi? Hvordan skal vi best beskrive oss. Mye info kom fra kunden. Subjektiv selvfølgelig, men ærlig. Min oppgave var å skrive om hva som var særegent med dem i forhold til deres konkurrenter. Jeg kunne ikke sette meg inn i alle konkurrentenes historie så jeg fokuserte kun på dem. Hva var essensen av denne kunden. Etter mye research, mer info fra kunde og stille tenketurer i skogen satt jeg meg ved tastaturet og begynte å skrive. Etter en stund dukket det opp et nytt ord. ; INNOVATRAUST. De var rett og slett INNOVARTRAUSTE . De så på seg selv som trauste og ble sett på av andre som trauste. Men i min oppfattelse av dem var traust for dem et positivt ladet ord. Det betyr at de har håndverkstradisjonene med seg. Kunnskapen om godt håndverk sitter langt inne i ryggraden. De kan bygge skikkelige hus. Samtidig er de nyskapende og søkende. De benytter det siste av bransjens teknologi og de leter etter nye måter å tenke på når nabolag skal skapes. Menneskene i disse nabolagene skal trives. De bygger tillit like mye som de bygger hus.

Lite visste jeg om denne teksten og dette ordet da jeg startet å skrive. Jeg presenterte dette for kunden med litt spenning i kroppen. Jeg hadde jo skrevet ærlig, og beskrevet dem slik jeg oppfattet dem. Men det er ikke sikkert jeg hadde rett. Og det er slett ikke alltid at ærlighet varer lengst. Kunden nikket og tenkte og nikket.

Siden har teksten og ordene modnet. De brukes nå med nysgjerrig stolthet av kunden.

En litt annerledes stillingsannonse så dagen lys i Agderposten og en liten film for sosiale medier ble laget.

Det er gøy å skrive.

Og er du søken etter ny jobb i entreprenørbransjen kan du se her;

HSH Entreprenør Arendal søker folk!
https://www.hsh-as.no/Jobb-i-HSH

Error
This video doesn’t exist

annonse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s