På sopptur til Falkodden

kantarell-erikke_tommetankerJeg skjønner ikke hvorfor kona på død og liv skal se etter sopp. Hun har jo meg.  “Jeg må finne noen som er spiselig”, sier hun tørt. Så vi tok turen ut mot Falkodden innafor Drangsholt. Det er egentlig en  kort tur. men i går ble den lang. Vi så etter sopp og gikk uttafor løypa og stien. Kryss og tvers og opp og ned. Det var mye sopp men lite av den vi lette etter. Kantarellen. Denne gulorange deiligheden. Vi fant akkurat nok til at soppstuingen senere på kvelden toppet de smakfulle andebrystene vi tilberedte. Men turen til Falkodden har sin egen belønning. Nemlig Falkodden. Et fint sted. Et stille sted. Et sted verdt et besøk. Andrew, Gabriela, Lucas, Maya og soppen Tomm var der. Og alle fulgte med soppen hjem og vi lagde god middag sammen. En fin dag.

Og ønsker du å gå lengre enn Falkodden så er skogene på Tveit godt merket og stiene mange. God Tur.

falkodden_lucasfalkodden_tommfalkodden_hytte

falkodden_hytte2hvit_sopp_tommetankerfluesopp_tommetanker

Ta turen.

 

falkodden_kart_tommetankerher finner du veien; https://www.ut.no/tur/2.21753/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s