OOPs! Hva var det egentlig jeg stemte på.

 

fluesopp_tommetanker

Folket har stemt. Resultatet ble uventet og jeg har akkurat lest prinsipprogrammet til Demokratene for å finne ut hva mange stemte på. Dæven! Jeg tror kanskje noen stemte litt for raskt sist valg. Valget i Kristiansand, som nå blir kalt nasjonalistenes hovedstad i Norge, var muligens noe overilt. Jeg stemte ikke på Demokratene, men jeg må innrømme at jeg ikke leste partiprogrammet til de jeg gav min stemme til. Så jeg vet ikke egentlig helt hvem jeg har gitt litt makt til. Jeg burde lest programmet til de jeg stemte på. Og de som stemte Demokratene burde ha lest deres.

Det er vårt ansvar som velgere å vite hva vi stemmer på. I andre byer sitter det nå mennesker og bestemmer om helsepolitikk, sosialpolitikk og barnehager. Og det eneste mange vet om dem er at de er mot noen bomstasjoner.

Det er vi som har sovet i timen. Vi som er stemmeberettiget.

Jeg tror nok mange stemte bare på litt av  det Demokratene står for, og ikke på alt. Det er i alle fall det jeg håper. Jeg håper de stemte på dem fordi de var mot mange store saker i vårt nærområde. Saker som Silo, havn og veivalg. Mange fikk med seg at Demokratene var mot dette. Jeg håper det var derfor mange gav dem sin stemme og ikke resten av verdiene deres.

Nå sitter det 10 av Demokratene i vårt bystyre. Disse forvalter ideer som er mer enn motstand mot silo, havn og ei gartnerløkke. De kan sitt partiprogram.

Det blir nok rabalder i bystyret fra tid til annen i tiden fremover. Jeg tror ikke nasjonalistiske ideer vil vinne, men det er en tankevekker.

Også for meg. Kanskje jeg skal lese partiprogrammet til de jeg stemmer på neste gang, og ikke bare overskriftene om dem.

Akkurat som med fluesoppen, så kan mye som ser bra ut på utsiden være totalt uspiselig på innsiden.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s