Jeg ser deg . . .

Katten Bastian har flyttet inn hos oss. En underlig katt. Vi er fosterforeldre mens hun som eier den leter etter ny bolig. Vi har hatt katter før. Katter som koser og katter som bare bor. Siste katt vi hadde var vi også fosterforeldre til. En koselig langhåra vanlig katt. Den oppførte seg som katt helt til en hoggorm tok livet av dem. Akkurat den hadde ikke ni liv. De andre kattene vi har hatt har og oppført seg som katter. Litt inne, mest ute. Kose litt og remje når de skal ut igjen. Tiden innendørs benyttes noen ganger til å klore der de ikke skal. Katter er katter.

Men Bastian overrasker. Dersom Bastian vil ut i løpet av natta, noe han sjelden vil, er han forsiktig. Han hopper opp på sengen og klapper meg så vidt på kinnet. Akkurat nok til at jeg forsiktig våkner og kan slippe han ut. Forrige katt vi hadde tok rennafart, hoppa opp i lufta og smalt inn i døra med klørne ute mens den remja som om en hel kennel var etter han. Men ikke Bastian. Om døren er lukket og han vil inn, banker han forsiktig med labben og mjauer så du nesten ikke kan høre han. Akkurat som om han er litt flau over å være til bry. Og åpner vi ikke går han snart tilbake til stolen sin. Når jeg står opp om morgenen og tusler inn på badet kjenner jeg snart en liten katt som smyger seg varmt rundt beina mine og maler som om hele huset skal renoveres. Er han tom for mat leder han meg inn til matskålen. Vil han ut leder han meg til døra. Dersom han vil ut åpner jeg ytterdøra. Og ganske ofte sitter han å vurderer om han skal ut eller ikke. Han er litt som kona. Skeptisk til trekk og over middels luftfuktighet. Han ser på været, ser på meg, og legger seg ned. Han er på en måte mer til stede enn de andre kattene jeg har opplevd. Det er litt skummelt og litt fantastisk.

Katten Bastian har overrasket med sitt underlige nærvær. Håper nesten eieren ikke finner seg ny bolig.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s