Ingen tomme tanker akkurat

På en tur til Hjemme Hos Wenche på His i Arendal i går så jeg forundret opp i luften ved bensinstasjonpasseringer. Gudd tenkte jeg høyt inni meg. For jeg hadde jo barnebarnet i setet ved siden av meg. Jeg så at prisen på bensin og diesel hadde tatt lærdom av strømprisene og føket til himmels. Kanskje dieselmagasinene er tomme. Det har ikke regna diesel på lenge så vidt jeg vet. Det var dyrt ved Lillesand. Satan, tenkte jeg inni meg. Men så kom vi til avkjøringa til His. Nok en stasjon i HydroTexaco kjeden. Her har ikke eieren helt sett prisnivået i dalstroka rundt. Prisen på mitt dyrebare drivstoff var 4 kroner mindre enn hos pumpemannen i Lillesand. Mine tomme tanker ble fylt med glede og økonomiske innsparelser. Vi stoppa og fylte. Ingen kø heller. Ikke før jeg snudde meg. Mange medtraffikanter hadde sett det jeg så. Lang kø bak meg. Økonomen i meg smilte. Jeg hadde sett tallet,-

Det hellige tall; 14.29.

Min tomme tank ble fylt til randen slik at jeg kunne gå tilbake til mine tomme tanker.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s