Finnes det Pepperkaketerapeuter?

Etterdønningene er i ferd med å legge seg etter gårsdagens bakeriopplevelse. Bakeriet var lokalt, det vil si hjemme. Og konditorlærlingene besto av to små englete barnebarn, – trodde jeg. Jeg hadde kjøpt inn et ferdighus + ferdig pepperkakedeig. “For å unngå søl” som jeg så feilaktig tenkte. Remedier som seigmenn , skumdotter, bomull, og masse klissklass på tube var lagt ut over bordet. Og så startet de prosessen med å utbygge sin egen pepperkakeverden. Jeg så for meg vakre tyskinspirerte slott og en snødekt iglo med kosete seigmenn rundt et lite vakkert bål av saltstenger. Alt overdrysset med et tynt lag av frydefull melis. Her skulle men kunne drømme seg vekk inn i deres vakre pepperkake verden. At det endte opp med pepperkakemareritt var jeg ikke forberedt på. Jeg stod litt på avstand mens de jobbet. Det ble ikke noen iglo så jeg. I stedet laget de mange snømenn og damer av marshmallow. Litt senere så jeg at alle var av typen avskyelige. Søte med skumle.

Og da deres verden var skapt snek bekymringsmeldingene sig inn i mitt hode. For her var det lagt ned mange timer og stor innsats i en skumlete verden. Seigmenn lå skadet og avskyelige snømenn stirret opp på meg. Innimellom var det vakre detaljer og giftige sopper. Samtidig var det en vakker stillhet over det hele.

Underlig fint.

Akkurat som dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s