Nå kan du see havet krumme seg fra Sotåsen

Opp til Sotåsen er det ikke langt, men siden turen opp går fort kan du være der oppe lenge. Det har alltid vært god utsikt der oppe men nå er den bedre. Nesten alle trærne som stod mellom meg og Danmark er borte. Utsikten er sluppet fri og det er ikke mange steder i Kristiansand hvor du kan se havets krumming. Og er det stille er og ikke for tørt er det en ypperlig pølsesvimulighet ved den fine bålplassen. Navnet Sot åsen kommer ikke fra alle de svidde pølsene, men av det at fjellet så ut som en høysåte i fra havet. Derav ordet Såte – Sot. Tror det.

Den første dagen i April fant vi veien opp dit og til vår undring var det snø og brøytekanter langs veien. Tydeligvis svært lokalt snøvær i Randesund. Vi tar ofte turen opp, går ned på andre siden og følger veien tilbake til parkeringsplassen. Det er heller ikke langt, men akkurat langt nok til at det føles som en trimtur. Veien er stille og det ligger to store husbåter i ei lun bukt. Flere fine små gårdsbruk ligger langs veien. Ta turen en kveld og se solnedgangen. Sannsynligvis den beste lille toppen i byen for både soloppgang og nedgang. Og ennå bedre nå med all den nye utsikten som er sluppet fri.

Takk til dere som har ryddet der oppe og gjort det fint for oss andre.

Les mer om kystvakt og hytta på toppen her.

https://ut.no/turforslag/1112155105/rundtur-til-sotasen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s