Hei og nei El Presidente

usa_etter_1-ar-med-trump_tommetanker

Det amerikanske flagg må sansynligvis redesignes etter et år med ny president

 

Jeg tenker og tenker og får rynker. Jeg føler at jeg synker. Jeg står langt inne på land. Allikevel savner jeg snorkel.  Jeg står på land og snapper etter luft og prøver å fylle lungene. Men pusten jeg kjenner er tung, og litt klam. Jeg har fått en ny president selv om jeg er her og presidenten er der. Vårt lille land har alltid hatt deg, herr president, som storebror, far og mor. Vi har vært familiemedlemmer så lenge jeg kan huske. Jeg har til og med sett opp til deg. Du skifter ansikt av og til, men stort sett går det bra. Men tiden er kommet. Frykten har tatt bolig.  Jeg tror jeg vil bli adoptert vekk fra deg nå. Finne en ny familie. Du skremmer meg mer enn du gleder meg. Du mister mer respekt enn du får. Du sier mer om hva som gjør deg sint enn hva som gjør deg glad. Du forteller om alt som er ille og lite om hva som er godt. Og nesten ingenting som gir håp for fremtiden. Du bygger opp om  egoisme istedenfor samhold. Du er kanskje en hyggelig mann, men det går kankje ikke an. Jeg liker ikke det du sier.. Så nå vil jeg ikke være i familie med deg lenger. Jeg vil ut herr Presidente. Jeg bryter.

I  hjertet mitt vet jeg at vi er et godt land med et godt folk. Vi i Norge. Vi trenger forbilder siden vi er så små. Men vi trenger ikke forbilder som deg lenger. Så vi får prøve å fortsette å være oss, uten deg. Men akkurat nå er jeg litt redd og savner en snorkel.

For jeg vet rett og slett ikke hva jeg har i vente herr Presidente.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s