Ikke alltid hurtigste vei til Danmark.

Fjord FSTR. FASTER, FRESHER. Vi skulle til Danmark og Smukfest i Århus. Årlig tur med ferje og tog til fest. Man medbringer slett ingen bil til denne festival da drivstoffet vi inntok er forbudt også på den danske landevei. I år valgte vi Fjord Line sin raske katamaran. Raskt over til Hirtshals og rett på toget til Århus slik vi har gjort de årene vi brukte Superspeed. 1 time fra Fjord FSTR ankommer Hirtshals til toget skal gå burde holde,- tenkte vi.

Men så ble FSTR utsatt en time. Shit. Togbillett ble omgjort i siste liten. Danske Statsbaner har fine rutiner for slikt. Vi utsatt togtiden med en time siden skipet skulle gå en time senere. Det burde holde, tenkte vi. Overfarten var fin, båten var fin, servicen var god, farten var det så som så med. I stedet for 2 timer og 15 minutt tok det 3 timer. Ikke så mye FSTR. Vi hoppet i land på kaia. Den ensomme kaia. I ingenmannsland, langt vekk fra Hirtshals. Men der på kaia stod en buss med lappen Hirtshals Sentrum. Jippi!!!, tenkte vi, og hoppet på. Bussen kjørte. Men ikke til Hirtshals. Men til den andre Fjord Line terminalen hvor båten ikke lå. Vi spurte bussjåføren om når vi kom til Hirtshals. “En halv time, til 45 minutter svarte han.” Gudd, tenkte vi, hoppet av og tok en drosje til togstasjonen hvor vi ikke rakk toget. Så Fjord FSTR ble til Fjord SLWR for oss som ikke hadde bil og ville inn til Hirtshals. Heldigvis går toget ofte, så vi rakk det neste toget som vi ikke hadde billett til.

Samme skjedde når vi skulle hjem. Utsatt først en time. Så, mens vi satt i drosja på vei til ferjeterminalen i ingenmannsland fikk vi beskjed om 45 min. utsettelse til. Og den som noen gang har sett en glattcelle kan forstille seg hvordan terminalen til Fjord SLWR ser ut. Noen få harde plaststoler og hardt gulv. Ingenting mer. Folk lå strødd på gulvene. Og igjen; 2 timer og 15 minutter ble til 3 timer.

Heldigvis skulle vi ikke rekke noe tog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s