Enkelt men godt og vondt fra Portugal

Jeg er såpass antikk at jeg husker når ulykken hendte i Tsjernobyl. Vi brålærte hva måleenheten for radioktivitet var. Vi slutta å spise joikakaker og fjellørret her i Norge. Det gikk værre med dem i Tsjernobyl. Og det går ille ennå. Senvirkningene av radiokaktiv stråling er mange. Blandt annet deformeringer hos nyfødte. National Geographics reportasje om Chernobyl i tiden etter ble markedsført i annonsen over. Enkelt, russisk, fint og sterkt. Flott dramatisering vra reklamebyrået FCB i Lisboa, Portukal. Art Director Fabiano Bomfim står bak denne. Hill, hill.

Tsjernobyl-ulykken i 1986 er den hittil mest alvorlige atomkraft-verkulykken i verden. Natt til 26. april 1986 eksploderte én a v de fire reaktorene i atomkraft-verket i Tsjernobyl, ti mil nord for Kiev i URSR, USSR (nord i dagens Ukraina). Eksplosjonen var så voldsom at det 500 tonn tunge reaktorlokket ble blåst opp i luften. 56 mennesker døde som følge av eksplosjonen og av akutte stråleskader i ukene etter ulykken. Det totale antall dødsfallene som følge av ulykken er beregnet til opp mot 9000 mennesker- Store mengder av radioaktivt støv (særlig av jod og cesium) ble sluppet ut i atmosfæren og spredte seg over store områder. Mengden var 400 ganger større enn utslippet i forbindelse med atombombene i Hiroshima og Nagasaki i 1945 under den andre verdenskrig. Takk Wikipedia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s