Jeg var japaner i mitt forrige liv.

japanere rydder tribuneVi er bortskjemte med at fotballsupportere er noen griser og bråkebøtter. Det er bare slik. Det gjelder selvfølgelig ikke meg, bare alle de andre, sier de fleste. Men det er nok av dem til at ryddighet og høflighet ikke er ord som assosieres med fotballsupportere. Men det var til nå. Japan tapte i Brasil, mot Elfenbenskysten. Det var et skuffende tap. Fansen var sint, forbannet og skuffa. Så de rydda tribunene de satt på og gikk slukøret hjem. De plukket opp sitt eget søppel og forlot plassen respektabel og med æren i behold. Jeg tror muligens jeg var japaner i et av mine forrige liv. Jeg tar ofte med meg søppel jeg finner når jeg er ute og på tur. Jeg liker for eksempel at buss-stoppet ikke flyter over av søppel, selv om det er en søppelbøtte der. Så til mine medventende buss-stopp-menneskers store forbløffelse bøyer jeg meg ned, tar fatt i søppelet og strekker meg en halvmeter bort og hiver det i søppelkassa. Så blir det litt finere for meg og for de andre. Hvorfor gjør ikke fler enn japanerne og meg slike ting?

https://sg.sports.yahoo.com/blogs/soccer-dirty-tackle/japanese-fans-clean-up-their-section-after-world-cup-match-against-ivory-coast-015533399.html

http://www.nettavisen.no/sport/fotball/her-sjokkerer-japanerne-en-hel-verden/8455887.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s