Bloggskinke

bloggskinke_1_tommetankerI min ungdom reiste jeg til Danmark for mamma for å kjøpe bogskinke. Kjøttkvoten ble fylt opp og bæreposer bragt i land. I dag får vi oppfylt kjøttkvoten via motebloggerne. De presenterer mer skinker, lår og bryst enn slagter Winther på en god dag i Hirtshals. Våre nye forbilder kom til verden lenge etter meg. Ikke så underlig siden jeg er oldis. Og det er vel kanskje nettopp derfor jeg blir så forvirret. I min “se opp til heltene” tid ble  forbildene til fordi de kunne noe. De hadde oppnådd noe. De hadde gjort noe før de ble helter. Hadde et talent som burde formidles til den store verden. Og så kom internett. Muligheten til å gjøre seg selv til et forbilde dukket opp. Enkelte smarte bloggere skjønte det tidlig og begynte å by på seg selv. Med tekst og bilder viser de klær og kropper. Bittesmå tights og trange topper. Mange har et fraværende talent i noe som helst. Allikevel har de fler daglige beundrere enn både  våre største idretts- og popstjerner. Jeg undres hva alle deres følgere ser opp til dem for. Et ønske om å bli som dem? Kanskje et ønske om å oppnå så mye oppmerksomhet uten å ha et spesielt talent? Det stilige er at de største heltene innen bloggverdenen får muligheten til å oppnå noe i kraft av sin oppmerksomhet. Mediene henter dem frem og gir dem muligheter. Kanskje noen av dem til slutt vil bli et forbilde på tross av seg selv. De fleste vil sannsynligvis gå ut på dato og var kanskje best før.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s