Naturen er underlig voldsomt vakker.

hagl_tommetankerildflue_tommetanker

 

Mens jeg tror verden går under kryper det en liten bille ut frem fra en sten. Jeg sitter i bilen. Den er ved hytta. Jeg er midt i et vanvittig haglvær. Den nyter varmen ved hytta. Det er 1 .juli. Jeg tror bilen skal knuses i dette infernoet. Samtidig setter billen seg på en liten tue og gjør seg klar for mørket. St.hans har akkurat vært og billen er en St.Hans orm. Den lyser opp for oss i mørket. Et fantastisk lite innsekt som fasinerer en naturidiot som meg. Bilen holdt og jeg overlevde haglværet oppe ved Sørlandssenteret. Kvelden kom og damene dro til Tirsdag på Fiskebrygga i sol og blega. Naturen er underlig vakker.

st_hans_orm_tommetankerLysbiller (Lampyridae), også kalt ildfluer eller sankthansormer, er en gruppe av biller. Disse insektene har fått sitt navn ettersom de er istand til å frambringe lys. I verden er det over 2 000 ulike arter. I Mellom-Europa fire arter. Men bare to er representert i Norden, mens det i Norge bare er én art, sankthansormen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s