Selvforskyldt kreativitet

innovative_bigwig.no

For Etablerersenteret i Vest-Agder har jeg hatt en spennende jobb. En utfordrende jobb. Og det hele startet med et kurs. Tomm gikk på kurs i forretnings -utvikling. Tenke seg til. Det var et kurs hvor 10-12 gründere var samlet. 10 -12 ulike ideer skulle settes ut i livet av 10-12 svært ulike personer. Det var utrolig spennende å se hvordan andre tenkte og hvordan andre så sin egen fremtid i sin egen bedrift. Alle var dedikerte og interesserte. De eneste på dette kurset som hadde et snev av fastgroddhet var dem som avholdt kurset. Flinke folk det også, men for å si det forsiktig; sirompa i sin fremtreden. Kommunikasjonen og det visuelle de selv presenterte seg med var kleint etter mitt syn. Og siden det er akkurat det visuelle og hvordan ting kommuniseres jeg jobber med så sa jeg det til dem. “Dette var kleint”, sa jeg. “Innholdet er bra men innpakninga klein.”

“Ehhh. Javel,” sa de og takket for deltakelsen på kurset.

De ringte etter et par uker og sa; “Ehhh. Kanskje du har rett.”

Jeg fikk en ny jobb der og da. Med fallhøyde. Her hadde jeg sagt i fra, og her ble jeg bedt om å rydde opp. Spennende og utfordrende. Resultatet ble en historie jeg fortalte for dem. Høytlesning fra meg til dem. Akkompagnert av bilder jeg har laget. Bilder av gode og dårlige ideer. Historier om å ta de rette veivalg. Historier om å teste sine produkter og ideer. Er det en god og innovativ ide. Er det en forbedring. Finnes det en målgruppe for akkurat ditt produkt. Har du balanse i økonomien?

Alle disse spørsmålene visualiserte jeg gjennom ulike bilder av ulike produkter. Kreativiteten ble satt på prøve. Gøy. Og takk til Etablerersenteret. Både for kurset og for jobben.

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s