Jeg hater El-sykler.

el_sykkel_hatJeg er en halvtjukk gammel mann med et hode som en halvtjukk gammel mann. Jeg hverken tror  eller kan være 30 ennå. Og i mitt lille liv har jeg begynt å fornye kroppen. Jeg begynte med å få et nytt korsbånd. Au! Det ble installert og fysseputten sa at sykling var godt for opptrening. Så jeg har begynt å sykle. Fra under noen krabbeteiner, blomsterkasser og lauvet som falt i forfjorfjor fant jeg sykkelen. Godt konservert og godt skjermet for vær og vind. Med litt ekstra luft i dekkene og ennå mer i lungene hev jeg meg på. Jeg sykler nå til jobben. 5 km blodslit hver vei. Oxygen-innholdet i lufta minker betraktelig langs min sykkelrute og er en fare for de som kommer bak meg. Men det går fremover. Ikke fort, men fremover. Etter noen uker kjenner jeg forbedringer og unge fembarnsmødre med sykkeltilhenger stappa med unger sykler ikke lenger forbi meg. Og nå tar jeg også igjen enkelte spaserende og de fleste med rullator. En og annen annen gammel halvtjukk mann blir også triumferende forbipassert. Jeg er i rute. Kroppen responderer og både kjetting og kne er nyoljet. Det er en liten seier hver gang jeg sykler forbi noen. Men det er en gjeng jeg aldri tar igjen. Disse fantomene som kler seg som ånden som sykler, harsykkel til 45.000 og en liten feminin gul sekk på ryggen i det de suser forbi i 70 km i timen. Og så er det El-syklene da. Forbanna El-syklister. Jeg misliker dem. I det jeg i fint driv med blodsprengte øreflipper, varm panne og et krampetak i styret kjemper meg opp en lengre bakke, kommer de. EL-syklene. Med rak rygg og penklær sykler de forbi meg mens de snakker i mobiltelefonen eller leser morgenavisen. Kanskje en kopp kaffe på styret. Helt uanfektet sitter de opp bakken, mens jeg sleper tunga etter meg i halvråtten høstlauv. Hva er vitsen? Whats det point? De verste er de som kler seg i fantomdrakt og aerodynamisk riktig hjelm og allikevel har EL-sykkel. Gudd. Skaff dere moped!

Noen mener det motsatte:

http://www.nrk.no/nyheter/klima/1.11074710

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s