Hvordan skal man mørne kjøtt?

musklerJeg trenger tips fra lokale kokker og slaktere. Jeg har noe kjøtt som er til dels trevlete og seigt. Såpass gammelt også at den gamle kjøtthammeren ikke funker. Samtidig har jeg hørt at nesten alt kjøtt kan mørnes og gjøres mykt og smidig. Dersom det er korrekt er jeg desperat etter tips. Historien startet  på fredag.  Da var jeg hos fysioterapeuten for å trene opp et operert kne. 6 øvelser fikk jeg med beskjeden; maks vekt og få repetisjoner. Overmodig gjorde jeg det jeg orket, og tok i til krampa tok meg, helt til jeg ble bært ned trappa og frakta hjem med vondt i alt. Absolutt alt. Lørdag morgen var det fortsatt vondt. Stiv og støl. Men jeg hadde en dum avtale å holde. Skitur med Fredrik. Og vi gikk 17 kilometer på Topland. De vonde musklene var nå vondere og knærne hadde gitt opp å bøye seg. I dag er det søndag og med stive knær og lemsterhet som overrasker gikk jeg på Støleheia  (passende navn på en dag som denne) på ski med min kone. Gudd. Har du prøvd å se kul ut i løypa med stive knær?  Nå ligger jeg rett ut, uten evne, eller lyst til å røre meg. Så derfor; Hvordan mørner man kjøtt. Kjapt. Sitron?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s