Venn

kaffe_på_sengen_tommetanker

“God morgen Tomm”. Det er det første jeg hører denne dagen. Jeg har allerede gnidd  øynene tilbake inn i skallen og rullet meg rundt i sengen et par ganger i et desperat forsøk på mer søvn. Jeg prøver å dra ned rullegardinene og stenge igjen hjerneskuffen for atter en gang å gli langsomt inn i svart varm gele.  Lillehjernen registrerte så vidt at Paul stod opp for en stund siden og gikk ut.. “God morgen Tomm!” hører jeg igjen og øyelokkene lar seg sveive opp i halvåpen stilling. Foran meg står en lykkelig engelskmann jeg har kjent en stund. En fyr jeg ser veldig sjelden men som alltid er med meg. Denne gangen fysisk. Vi deler hotellrom i Århus. Vi skal på festival. “It’s a lovly day, you twat!” sier han. Jeg sveiver øynene helt opp og der står han med to rykende kopper velduftende kaffe og sin sedvanlige positivitet. “Dogs bollocks!” kommer det fra han. . . . Han har lært meg at Dogs Bollocks er positivt og Monkey Spunk er negativt. Så dette var positivt. Og det var det. Kaffe på sengen.  Jeg har kjent Paul ganske lenge men vi sees sjelden. Et par-tre ganger i året kanskje. Vi bor i samme by og burde sees mer. For Paul er en venn. Jeg har ikke så mange, men han er en av dem. Han åpner vært møte med en klem. En hard klem, for han  er sterk. Men klemmen er også varm og ekte. Paul er det jeg kaller hel ved. Han er ekte på sin måte. Jeg er ekte på min måte. Og når vi er sammen er vi PÅ hele tiden. Der er slik en venn skal være. “God morgen Tomm!” kom for tredje gang. “Vil du ha litt kaffe og litt vodka?”

“Good morning Paul,- Dogs bollocks!” sier jeg.

smukfest2015_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s