En beroligende volsomhet

vanniskog_tommetanker

Jeg er en av de tørrskodde. En av de som bor såpass høyt over vannet at kjelleren ikke krever snorkel. Og alt mitt bakkels har ennå ikke blitt transformert til vannbakkels. vannibjørk_tommetankerDet er dessverre mange som har tatt seg ufrivillig vann over hodet i disse dager og må leve med dugg i huset frem til neste varme sommer. Og jeg føler med dem. Men en flom er også flott. Det er natur i arbeid. I skogen i disse dager har vannet presset sine yttergrenser og buldrer i vei. Ved bekker som jeg før kunne hoppe over, selv med mitt lave tyngdepunkt, blir jeg nå stående å se, og høre. Det er en beroligende voldsomhet i all denne nedbøren som samles i dalbunner og skar. Bekkene brysker seg og ungbjørka får seg en skikkelig tarmskyld. En overdøvende susing og knaking trenger seg inn i ryggraden og gjør meg stille og ydmyk. Ydmyk for alt det vakre naturen gir oss. Stolt av å få lov til å være her og oppleve dette. Gå en tur i skogen i dag. Finn en forvokst selvsikker bekk og sett deg ned.

Det gjør noe med deg.

vannibekk_tommetanker

vannifart_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s