Bekketrollet ved Boenfossen

bekketrollet_1_tommetanker

Opplevelser kommer ofte som uventede gleder. Plutselig skjer det uforutsette ting som setter spor. Og slik var det jeg møtte Bekketrollet. Som en uventet bonus på en planlagt opplevelse. I går fikk jeg altså dobbelt opp. Siden vi har vært over normalt beriket med nedbør den senere tid tenkte jeg at en tur til BoenFossen i Tveit var en god ide. Og det var det. Voldsomme krefter i en spekatakulær foss. BoenFossen_tommetankerMed et fossende  lydnivå som fortsatt sitter i hodet gikk jeg langs elva og nøt denne kraftfulle naturen. Det er fine stier langs elva, så om du ikke er dust er det en trygg tur. Og langs en av disse frodige stiene kom det en vannfull bekk på tvers. Rundt steiner, under rotvelt og over små sandbanker ålte denne bekken seg. Vill og vakker den også. Akkurat som Boen Fossen, bare i mindre skala. Og der stod han plutselig,- Bekketrollet. Og han lot som han ikke så meg. Han var akkurat i ferd med å passere en liten kulp under en liten foss i det jeg fikk øye på han. Og han stivnet momentant. Noe som er vanlig blant Bekketrollene for ikke å trekke til seg oppmerksomhet. Og jeg tok bilde mens han stod der og lot som han var en trerot. Og med BoenFossen like bak meg tenkte jeg at det var best å ikke forstyrre han for lenge. Kanskje han roper på Fossetrollet. Og da er jeg i trøbbel. Så jeg bukket ærbødig, takket for møtet og gikk videre. Nok en flott opplevelse i naturen. På tur for å se de store ting oppdager jeg ofte små ting som er vel så fine. Og de er der, så lenge jeg kommer meg ut. Og BoenFossen er flott nå, så ta turen. Kanskje du til og med får møte Bekketrollet.

bekketrollet_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s