E-postmann Pat?

uerstattelig_post_tommetanker

Neppe. Posten og postmannen, eller dama, er uerstattelige. Det er vel og bra med e-post. Hurtigheten, miljøgevinsten, automatiseringen. Men enkelte ting er umulig å digitalisere.  Og i dag  så jeg det, oppe ved Fidjeåsen i Kristiansand. Det var der jeg  tok jeg dette bildet. Det er en glad og lykkelig historie som tar form i mine tomme tanker. En historie som handler om ekte brev, og ekte postkort, ekte hilsener. Analoge aviser og abonnerte papirmagasiner. Og alt jeg ser er jo egentlig bare en bruskasse under en postkasse. 2 kasser uten mening men med mye innhold. Inne i hodet ser jeg forventning og spenning hos et barn. Kanskje gleden av å løpe etter avisen til mamma og pappa? Kanskje spenningen i det å få en hilsen på papir fra noen langt vekke?  For selv om en er på facebook og snapchat, selv om dere møttes på Skype i går, så bringer postkassen noe annet. Det å ta opp et brev, et virkelig brev, er noe for alle sanser. Berøringen av brevet, lyden av postkassa, smaken av lufta, følelsen av været. Elektronikken kan ikke erstatte dette. Heldigvis. Så hvorfor ikke ta pennen fatt i dag og send et kort til noen du kjenner. Kanskje til noen som trenger en bruskasse for å rekke opp, og rekke ned. Jeg tror noen blir litt gladere da, enn om du sender en “like”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s