18 varme kuldegrader på Tveit.

Paul_merete_tommetanker

Det ligger en rødmalt stue et sted. Ikke langt fra ei islagt elv og en buldrende foss. Den ligger ved veien med skogen som nabo. 18 varme kuldegrader var det utenfor de røde veggene. Det var dit jeg dro i går, på denne fantastisk fine vinterdagen. Bilen ble parkert og jeg gikk hutrende ut i kulden. “You TWAT!” var det første jeg hørte. I utgangspunktet ingen hyggelig velkomst, men akkurat her ble den sagt med kjærlighet. For her bor Paul og Merete. Og jeg kjenner Paul godt, og Merete litt. De var utenfor i kulda begge to og smilene var store. Paul rydda vei for lykkelige høns utenfor hønsehuset og Merete skuffet terassen. Vi gikk aldri inn men ble utenfor, i kulden. For varmen de utstrålte varmet også meg. Det er slik det skal være. Ikke noe stress, ikke noe mas, ikke noe brudulje. Bare et hyggelig møte. Jeg fikk varm kaffe og nybakte muffins på en benk i snøen. Gudd, det var fint. Etterpå gikk jeg opp på Havsyn, hilste på varden, og så solen gå ned bak vinterkledde åser. Jeg var allerede varm i hjertet, men det var fint likevel.

Paul_merete_2_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s