En flyktning krysser mine skispor

Det var en utrolig flott dag på søndag. Akkurat som i dag. Kaldt og klart og fint og flott. Norge på sitt vakreste her sør. Vidunderlig vinterland inviterte til opplevelser i naturen. Vi kledde oss godt alle sammen og gikk ut i vårt trygge land. Bare for å nyte det. Glede oss over det og skape nye minner. Jeg gikk ut jeg og. Kveldssolens stråler farget skogen og gav meg ærefrykt. Det var som å gå i en eller annen helligdom. Stille, kaldt og fløyelsmyke snøkreasjoner. “Så heldig jeg er”, tenkte jeg. Dette er så innmari tygt og så deilig forfriskende godt.  “Hvorfor kan ikke alle være så heldige?”. Og i denne settingen gikk tankene til alle dem som ikke er så privilegert som meg. Til alle de som i redsel har flyktet fra sitt hjem og sin trygghet, for å finne litt fred i Norge. De er heldige som har kommet til Norge. Til vårt lille og gode land. Og jeg kan gjøre dem ennå heldigere. Jeg kan bry meg. Og jeg kan hjelpe. Det kan du også. Sjekk nettsidene til  Refugees. Welcome to Agder. Kanskje du kan gjøre noe, eller har noe du kan gi. Noe som kan gjøre våre gjester ennå litt heldigere.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s