Hva er ditt Bowie minne?

bowie_ please_mr_gravedigger_tommetanker

Jeg har aldri digga Bowie. Jeg har aldri kjøpt ei plate. Jeg har aldri lett etter han hverken i AM- eller FM båndet. Ei heller på VHF-en eller DAB-en eller NSB-en. Og nå har boffen daua. Det har jeg fått med meg. Vanskelig å unngå egentlig. Og i etterkant av hans bortgang dukker det opp et par mimreprogram. Tilfeldigvis lyttet jeg til  nr. 72 på radion i bilen. Litt gammel historie om denne gamle helten. Og jeg har jo sett han.  Jeg gjorde jo en gang som gode kristiansandere skulle gjøre og gikk på Bowie konsert. Stinn brakke, men kjedelig. På den konserten var alle like gamle som meg eller eldre. Festivalfølelsen forsvant. Men mitt aller første minne av Bowie kom frem fra glemselen i nettopp i denne radiosendingen. Kanskje den mest obskure låta han noen gang lagde: “Please Mr. Gravedigger” ble spilt. Og boing! Jeg kunne teksten. Når jeg var bitte liten kjøpte min litt større storebror Bowie-plata hvor denne låten er på; David Bowie fra 1967 og av en eller annen grunn digga jeg denne låten. Og ikke minst albumcoveret. Fantastiske illustrasjoner som i mitt hode ble til inspirasjoner. Illustratøren Neon Park er sær og snurrete i hodet. Og det liker jeg. Så bitte lille Tomm satt ved storebrors platespiller og lyttet til Mr. Gravedigger og studerte tegninger. Det ser ut til at jeg digger Bowie litt allikevel. Underlig at når han graves ned i gjorda husker jeg hans sang om å grave folk ned i jorda.

Bowie_images_1966-1967_1 please_mr_gravediggerBowie_images_1966-1967_please_mr_gravedigger

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s