Optimist

svane på redet_tommetanker

Er jeg vitne til et biologisk og ornitologisk under. Er jeg vitne til en optimist av de sjeldne. En andefar på vei opp til svanemor setter tankene i sving. Her er det en underlig vakker, eller kanskje skitten, historie på gang og lillehjernen lager bilder den ellers ikke har hatt. Andemann og Svanemor. Kjærlighet mot alle odds. Å i heiane. Skvuppetiskvupp? Well Hung?

Nei. Visk ut og start på nytt. Det er jo egentlig naturens undre jeg kikker på. En stor svane liggende på redet. Vakkert som bare det. På samme lille holme hadde også stokkendene rede. Og i groper her og der stakk det opp måkehoder. Også de rugende på neste generasjon. Til og med et pipende Tjeldektepar hadde klekkeri på holmen. Det var så flott. Et lite holmhjem hvor mange arter lå side om side. Ikke krig, bare fred. Nesten som hos oss mennesker.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s