Maya, måker og tiggere

maya_og_måkene_tommetanker

Maya og måkene. Maya er glad i disse vindens og havets svevere. Sildemåker, fiskemåker og gråmåker. Når jeg spør noen kjente om de har noe gammelt brød som vi kan gi til fuglene smiler de fleste og hjelper. De vil jo sannsynligvis kaste brødet allikevel. Og gi mat til fuglene gir jo gode assosiasjoner. Spurver og sisiker, troster og stær, meiser og måker. MÅKER!!!!!!!! Sier jeg at brødet skal gå til måkene rynker folk på nesa. MÅKER!!!! Mange er ikke glade i måker har jeg skjønt. Plutselig sitter det gamle brødet lengre inne. De vil heller kaste brødet enn å gi det til måkene. Nei, måker er ikke fugler. Men hos oss er Måkene og Maya venner. Hun mater dem, og kjenner dem. På hytta har vi til og med navn på 4 stykker av dem. Vi kjenner dem. De kjenner oss. Men mange misliker dem. Trist. Maya liker de fleste. Vi kjenner til og med det som mange synes er verre enn måker. Vi kjenner et par tiggere. Igjen er det mange som misliker at Maya gir penger til tiggere. Men ulikt måkene, så er de mennesker, og de har navn fra før. Vi gir penger til Michaela og til Maria. 2 fattige rumenske damer som sitter i all slags vær og blir uglesett av gribbene som passerer.

Vi er nok noen naive duster, Maya og meg, som liker både måker og tiggere og til og med kjenner dem ved navn. Folk sier at dersom vi gir mat til måkene og penger til tiggerne kommer det bare flere. Heldigvis liker vi besøk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s