A day at the beach

adayatthebeach_tommetanker

Hamresnadder på Hamresanden. Oh! hvilken oase det er for oss som ikke er bundet til turistmetta timeplan. Og for oss som slipper å være der. En lettskyet, lummer og varm dag kom min kone på den teite ideen; “Vi drar til stranden”, sa hun. “Hæ?” sa jeg som jeg pleier. Min sørlandske inngrodde vesen skjønte ikke poenget med å dra på stranda. “Vi bor jo på svaberget. 3 medår fra havet. Å ska vi på stranda å gjøre?”. ” Vi skal kose oss med familien og ungene og grille”, var svaret. “Men grillen er jo her”, svarte jeg surmulende og så for meg tungvindt grillforflytning og overstappa bil. “Kan vi ikke bare spise nå, og kjøpe en is der nede”, prøvde jeg. En time etterpå var vi på stranda med grill og stol og tepper og tennveske og pute og bok og avis og bademadrass og mat og grillkull og drikke og en fortsatt skeptisk bestefar. Dette syntes jeg var for mye stressrelatert stress for en liten strand-tur, eller en liten strand-tortur som jeg mente det var. Men som kjent leger tiden alle sår. Og etter to minutter på stranda var all surmulinga glemt. Vi bada og grilla og volleyballa og frishbeea og sola og kosa. Jeg måtte til min kones store glede innrømme at hun hadde hatt en god ide. Hamresanden er en fin plass.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s