Hvor ligger Verdens beste badeland? En jettelek.

Det er ikke skryt en gang. Jeg vet hvor verdens fineste badeland ligger. Dersom du tilfeldigvis kjører opp over dalen mot Treungen iført sandaler og badebukser på en varm sensommerdag er det dumt å ikke svinge inn der det står “Jettegryter 15 km”. Heldigvis kjørte jeg oppover der en dag. Med bobler i blikket og brusende blod. Stappa inn i bilen hadde jeg to nieser, en niesekjæreste og et barnebarn og flere og flere pokemonvesener. Vi tok turen ved hornene og føyk av sted på fine veier fra Kristiansand. To timer tar det å komme seg opp til verdens fineste badeland. Jeg og en niese har vært der før. De andre ikke og de kunne bare jette seg til hva jettegrytene ville koke i hop av minner denne dagen. For jettegrytene inviterer til jettelek. Og stup og hopp og plask og knall og fall. Veien innover fra riksvei 41 i Telemark gir deg smakebiter av fin og våt natur. De siste kart til jettegrytene haugsjåsundkilometerene er på en smal og lykkelig grusvei som en grunneier har laga. Betal 50 kr i kassa før grinda og du er i det gode selskap. Etter litt homping og vaskebrett under bilen og ikke på magen kunne jeg parkere langs elven der oppe. Gå nedover og ikke nøy deg med det øverste partiet. Det blir bare bedre og bedre. Lucas var føstemann uti av oss. Et litt uheldig veivalg gjorde at en gutt på snart ni valgte å ta av seg skoene, brette opp buksa for så å trø ut i en strøm på et glatt svaberg. Han oppdaget for sent at en 20 kilos tynn guttekropp ikke er nok til å stå stødig i sterk bekkestrøm. Han tryna i elva. Heldigvis kjenner jeg denne ivrige innovatøren. Jeg hadde med skift. Litt lenger nede åpnet magien seg. Et av naturens mystiske og magiske skaperverk. Sklier og boblebad og fossefall og magerenner og plaskedammer og høydehopp. GUDD. Det var mer vann i elva enn jeg hadde opplevd tidligere. Vi takket naturen for dens magi, vi takket hverandre for at vi tok turen og nå startet den virkelige jette-leken.

ragnhild_lucas_jettegrytene.jpg

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s