Plopp_plopp_plopp_

blåserør2_tommetanker

Sensommerens varme vinder og fine dager har hentet frem tre etter tre nedlesset med ammunisjon. Et ord barnebarna ikke skjønte før de plutselig skjønte det. En bestefar som er født utenfor den digitale tidsalderen en gang i forrige århundre vet at rognebærenes vakre ytre skjuler et mørkt bruksområde. Og da snakker jeg ikke om vinlegging og 12% rognebærvin. To lykkelig uvitende barnebarn lurte på hvorfor jeg plukket ned rognebær og rensket dem så fint. “Det er ammunisjon”, sa jeg. Vel vitende om deres manglende forståelse av det ordet. “Hva er ammunisjon?” spurte de i kor mens jeg tilfeldigvis hadde et langt plastrør i hendene. “Skal du spise de? Er de gode?” lurte de på mens jeg fylte munnen med Oransje nyrensa rognebær og lot det lange plastrøret forsiktig gli opp til munnen mens lungene ble presset opp til bristepunktet av høytrykksmetta sjøluft. PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ PLOPP _ . Plutselig og i full fart vekk fra meg skjønte de to små hva ammunisjon betydde. Og samtidig med at bakhodene deres ble fylt med oransje små bær forstod de konseptet blåserør. He, he, “De gamle er fortsatt eldst”, tenkte jeg. Men så kom kravet om at mitt lange blåserør skulle deles i tre like deler. Lite viste jeg om hva som ventet meg. Nå, en uke etter, finner jeg fortsatt små rognebær i sokker, bretter, lummer, øreganger og øyehuler.

 

blåserør_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s