2 puser

maya_og_pus_tommetanker

En katts vesen er fint. Ikke alltid forutsigbart men fint. De er ganske stedegne så lenge de har det godt der de holder til. Og mine to puser,- Maya og pusen holder stand og stikker ikke av. Jeg tror de har det godt der de er. Så godt som en pus kan ha det i alle fall. Jeg gjør mitt for at begge to skal ha det bra. Og har de det bra, så har jeg det bra så har vi det bra. En kveld her på hytta satt vi med reker og krabber oppå bordet. Dekket til med økologisk cava i hennes glass og øl i mitt. Foran oss lå avocado, spinatblader, sitron, rosakrummede reker og ferdigrensa krabbeskall, samt duftrykende speltrundstykker nettopp trukket ut av ovnen. Sjøen klukket mot det tangkledde svaberget noen få meter til høyre. Gudd å godt. Den ene pusen satt overfor meg ved bordet og den andre var under bordet. Den under bordet gned seg så hardt mot beina mine at jeg egentlig skulle ha surra sølvtøyet rundt anklene. Antar det hadde blitt blankt. Og  i løpet av måltidet havnet det på underlig vis et og annet rekehode ned i skåla til gnikkepus. Det var en fin kveld. Vi hadde det godt alle tre.

maya_og_rætår_tommetankerDet rare med disse to pusene er at de har et underlig bånd. Den firbeinte pusen ble bitt av hoggorm tidlig i hyttekarrieren. Siden da har han blitt innepus, eller “aldri mer enn 3 meter far hytta” pus.  Bortsett fra når den tobente pusen går ut. Da kan han tusle ned på brygga og ligge i skyggesteiken mens Maya ligger i solsteiken. De har et bånd og en aksept for hverandre som er fin. Og jeg er bare glad for å ta del i det og være her.

Nå har jeg og mine 2 puser tilbragt nesten hele sommeren på hytta. Snart 100 dager i enkle kår. Ut i september en gang trekker vi til innlandet på Strømme. På tide å preparere skia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s