Ektheten i øyeblikkets tilstedeværelse er fantastisk.

dvergsoya_2_tommtanker

Vær i øyeblikket, sies det. Og det skal en være. Vi var også i været. Stort sett ikke noe valg der. Men det er måten vi er der som er ulike. De som har opplevd å nesten miste livet sier alltid at de i ettertid har lært å sette pris på de små tingene. Det som er nært. De tingene du har. Det du ser. Det stedet du er. De menneskene du har rundt deg akkurat da. Hvorfor må det en nær døden opplevelse til for at dette skal gå opp for lillehjernen. Ektheten i øyeblikkets tilstedeværelse er fantastisk. 15. september 2016 var en ekte dag for meg og Maya og et barnebarn. Katten vår døde. Det dyret som vi alle var glad i og som hadde gnidd seg på alle våre buksebein og stolhjørner i mange år. Og da pusen steg inn i sitt lys, dro vi andre ut i båten mot vårt lys. For det ble en magisk fin dag. Og vi evnet å være i den, vi tre. Vi var ikke i øyeblikket. Vi var i timene. Vi nøt den enestående vakre kveldssolen. Vi telte antall ganger en stein kan sprette på flatt hav. Vi snakket om katten. Vi snakket om solen. Vi snakket om lyset. Vi nøt den solvarme lukten av nygrillet kylling og halvbrente laktosefrie pølser fra Gilde. Vi gjorde ei strand litt finere for nestemann ved å fjerne søpla der. Vi bare lå. Vi bare satt. Vi bare nøt. Vi hilste smilende på folk i samme ærend som oss. De hilste smilende tilbake. Vi var på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Vi var på plenen midt mellom Jebsens og Vogts del av øya. En stund bare var vi. Det er det som er godt. Å klare å være der du er, fullt og helt.

dvergsoya_maya_lucas_tommtanker

dvergsoya_solnedgang_tommetanker

2 comments

  1. Sven · September 17, 2016

    Fine saktepuls-tanker, Tomm. Og unikt fine bilder. Pluss minner fra den plenen. Med telt iblant, og freden når folk har reist hjem derfra. Vi er kanskje åndelige vesener med en menneskelig erfaring? Det er et sitat nevnt i filmen “Bevissthetens kreative spill”, laget av venner av oss. Søk evt New paradigm films. Undring og null dill. Vi begynner sakte å få slike ting under huden, tror vi. Blir mindre angst og uro av sånt. Ha en fin helg fortsatt!
    Hilsen Sven

  2. tommetanker · September 18, 2016

    Skal se den filmen ja. Maya viste meg traileren. Undring er godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s