Gråmannen med følge

robin_gramannen_tommetanker

Ta turen. Littebitt uttafor men helt innaførr og litt oppover og veldig flott. Som den lysfontene og ekstroverte supersosiale fyren jeg er kalles jeg treffende nok for Den Inneslutta Gråmannen. Og i lys av min egen sødmefylte regnbue fikk jeg lurt med meg noen på tur. Kanskje de heller ikke kjenner noen andre. Men de er mine venner og de ble med. gramannen_tommetanker

Og vi gikk til Gråmannen på denne hvite dagen. Det var et eventyr. Ikke bare fordi noen ble med meg på tur, men 6-7 minusgrader hadde gått foran oss og gjort vann om til snø og pytter om til is. Og vinden som forsvant i går hadde ennå ikke kommet tilbake. Naturen var pakket inn i 2-3 florlette centimeter med snø. Den kalde vakre stillheten gjorde noe med oss. Stillheten gikk inn i ryggraden, og vi gikk uten å skravle. Forbi Kristiansands eneste og verdens mest malplasserte jettegryte. Vi kom opp på toppen som heter Gråmannen. Vi var ikke alene på denne årets hittil vakreste dag. Røyken gikk allerede rett opp fra to små bål og lavmelte stemmer blandet seg med lukten av pinnebrød og firstpricepølser. Det var så flott. Utsikten rakk helt til endes. Og solen sine stråler rakte ned litt varme til våre kinn. 2 og en halv guling og 1 og en halv hviting koste seg på Gråmannen denne hvitekledde dagen. Turen er ikke så lang. Du starter på Kjærrane innerst i Suldalen. Men for en slik tur på en slik dag med fine folk var den akkurat lang nok.

gramannen_to_tommetanker

Takk for turen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s