Uspennende avislesing.

ingen_mening_tommetanker

Er  det meg det er noe galt med? Eller er det journalistene? Et lys har endelig gått opp for meg i enden av tunellen på den andre siden av bekken. Det er ikke demensen eller mensen eller den tyngende ryggsekken som gjør at jeg ikke skjønner noen ting av det jeg leser. For jeg leser alltid avisen. Men i de siste 2- 17 månedene nå har der skjedd en forandring. Jeg har lest avisen som jeg  pleier. Allikevel ikke skjønt innholdet . Avisen er av den analoge typen laget av trevirke og ikke plusser og nuller. Selv om innholdet av og til er laget av nuller er den fortsatt analog og håndholdt. Den er ei heller klikkbar. Og jeg liker det slik. Men i de siste månedene har jeg ikke helt skjønt skriften som står skrevet. Jeg har lest og lest og innholdet gir ikke mening. Overskriftene kan virke spennende og av og til ingressene. Men selve teksten, nei den har ikke gitt mening. Alt virker uklart og usammenhengende. Derfor har jeg jo mistenkt at mine varig svekkede sjelsevner har slått ut i full blomst. Kanskje det er en kollektiv fordummelse av alle journalister. Kanskje det er Google Translate som oversetter all teksten til et klikkespråk for så å oversette det tilbake til norsk via Færøyisk tegnspråk. Samme har skjedd med lesing av bøker, innholdsfortegnelser, bruksanvisninger , faktablad og andre fakturaer. Alt er samme suppa for meg. Jeg skjønner bare ikke meningen med hva som står skrevet.

Heldigvis for meg har jeg en smart person jeg er gift med. Hun foreslo at jeg skulle få meg briller.

Og som den trendsetter jeg er har jeg funnet min stil:

briller_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s