En ubrukelig ide.

garderobe_eldor_før_og_etter

Det kjennes godt å være kreativ. La hodet spinne og øynene se. Det kjennes godt å ha kunder som våger å bli med på nyttig unyttighet. En totalt ubrukelig ide ble til i et firmas garderobe et sted i Sandnes. Under en befaring for å dekorere Eldor AS sine nye kontorer fikk jeg en dårlig ide som kunne bli god. I utgangspunktet så vi sammen på inngangen og mingle-området og prosjektområdet. Planer ble lagt og skisser skulle lages. Firmaet vet at “image matters”. De er en ingeniørbedrift innen olje & gass industrien. Ingeniørbedrifter er ikke akkurat kjent for å gjøre kontorlokalene spennende. Pynt er for kunstnere, ikke ingeniører. Men desto mer spennende er det da for de selvsamme introverte ingeniørene å komme til en ingeniørbedrift som har ekstroverte kontorlokaler. Som synes dekor også er for ingeniører. Og det var denne utsmykningen i deres nye kontorlokaler på Forus, mellom Stavanger og Sandnes jeg ble bedt om å komme med forslag til. Men så måtte jeg på do. “Inn der!” pekte min hyggelig vert. Doen lå innenfor garderoben. Der hvor man tidligere kunne henge klær på knaggetrær.

Og så kom ideen. Jeg stod å flirte som jeg ofte gjør og så det for meg i hodet. “Kult!” tenkte jeg. Jeg fortalte hva jeg så på innsiden av hodet mitt til kunden. “Kult!” sa han. “Hva skal vi egentlig med knagger?”

Det er ikke ofte kunder blir med på ubrukelige ideer. Funksjonen til knaggene forsvant, men oppmerksomhetsgraden steg.

Men du verden så gøy det er når det skjer. La kreativiteten leve.

 

Og slik ble litt av resten.

eldor_office_decorationIMG_4631

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s