Maya, Meny og måka

maya_og_måka_tommetanker

Ja vi stjeler. Men vi er ærlige om det. Og vi spør alltid. “Er det greit at vi stjeler”. Smilende sier de uniformskledde alltid ja. For vi stjeler fra de rike og gir til de uten penger. Vi raider faktisk brødkuttemaskinene på Coop og Meny. Av og til Kiwi. Det hender til og med at vi ikke stjeler, men kjøper en First Price kneip til 7.90. For Maya venter alltid gjester. Hver dag. Det er de tobente med vinger hun trakterer etter beste evne. De kommer hver morgen. Hver formiddag. Til lunsj. Kl 14.00 og stort sett alltid ellers. De har kommet flere år på rad. Vi kaller dem for Kongen og Dronninga. De sitter utenfor vårt lille kjøkkenvindu og piper sårt. Mat, mat, mat roper de. Og de smiler sine nebbete smil når vinduet går opp og Maya sier; “God Morgen.”

måke_gjest_tommetanker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s