Helleren ved Skråstad

helleren_skråstad_tommetanker

100 meter fra veien langs Otra ligger et eventyr for gutter i alle aldre. En liten parkeringsplass markerer starten på en skikkelig opptur. Skråstad ligger en snau kilometer  forbi Sødal opp langs østsiden av Otra. Fra en liten parkeringsplass er det merka løype rett oppover. Bratt som bare det, og ikke så barnevognsfamilievennlig løype. Kjenner du noen skravlebøtter vil det ikke ta så mange høydemetrene før de stilner. Går du hele lia kommer du opp til himmelen. Høyt hevet over Otra oppe på Skråstadheia. Her ligger også Oddersjå, hvor du ser magisk langt. Flott utsikt både sommer og vinter. Dag og natt. Men gidder du ikke å gå så langt kan du stoppe etter bare 80-90 meter fra parkeringsplassen. Gå til høyre over noen digre steiner og gamle trær. Inni der ser du en massiv stein, 5-6 meter i diameter. Under denne og rundt denne har gutter lekt i alle tider. Huler og sprekker og åpninger og bekker.

Klatrebehov og gjemmebehov blir dekket. Sannsyligvis andre behov som er dekket under her også. Det er et stort og tørt rom under steinen. Stilig. Vel verdt et stopp, og spesielt om du har et lite  nysgjerrig barn med i bilen. Skummelt, enormt og stilig.

Fant ikke ut noe om historien til denne. Om noen har bodd her. Men det er det kanskje noen andre som vet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s