Dum som et brød.

brødskalaen_tommetankergrovt_tommetankerLurt igjen. Min enkle godtroende sørladsstil gjør meg av og til blind. Eller ganske ofte egentlig. Og min enkle “ikke gidd å gå i dybden” innstilling gjør at jeg blir lurt som et fjols. Denne gang av melets herskere, -brødbakerne. At ting er enkelt er bra og opplysning må til slik at vi forbrukere kan gjøre de rette valg. Derfor tiljublet jeg bakerlaugenes innførsel av “brødskalaen”. Grovhetshjulet som nå pryder de fleste brødposene. Det lille symbolet der gjorde at jeg ikke lenger trengte å fin-myse på brødets minimale ingrediensskrift. Jeg liker grovt brød og loff har jeg ikke spist siden sist vi hadde reker. I brødhylla går jeg etter 3/4 eller 4/4 hjul. Aldri mindre. Da får jeg kjeft av Silje, -niesa mi. Men så var det at illusjonene brast nok en gang. Et brød jeg liker og kjøper ofte har 3/4 gradering. Altså innenfor min del av skalaen. Men så gjorde jeg den fatale tabben å lese teksten. I liten skrift står det Grovhet: 52%. Hæ! Logoen viser 75%, fakta sier 52%. Greit med slingringsmonn, men gudd.  Lurt igjen. Jeg må nok fortsatt lese teksten.

Bakeribransjen har sitt på det tørre, siden de opplyser om dette, men . . . . . . det er noe som gjærer.

http://www.brodogkorn.no/kosthold/matmerking/brod/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s