Sly and the Family Stone

sly_stone_løvetann_tommetankerI et pubertalt innfall en gang på 70 tallet kjøpte jeg en av mine første LP plater. Mine venner på den tiden var født med rytmesans og Deep Purple, Slade, Sweet, Uriah Heep og Rolling Stones rulte guttas platesamling. De inteligente likte Pink Floyd og jentene dånte av Donny Osmond. Jeg derimot kjøpte LP plate etter to kriterier. Coveret måtte se kult ut og den måtte komme inn i kategorien “Special Price”. Dette kom av at jeg var pengelens og tonedøv. Etter 2-3 timers nøye vurdering og utallige kalkulasjoner kjøpte jeg en dobbel-LP  av en totalt ukjent soul/funk gruppe: Sly and the Family Stone. I ettertid viste det seg at han var en dopa megastjerne i USA, men bitteliten og ukjent men fortsatt dopa stjerne for spesielt interesserte innerst i Lillemarkens. Det endte opp med at jeg likte fyren. Det var den eneste plata jeg hadde og etter 2351 avspillinger og nesten gjennomslitt plate hadde jeg klart å hjernevaske meg selv. Sly var kul. Jeg endte opp med 6 LP-plater av nevnte artist. Jeg antar at de da var utsolgt i Kristiansand. Jeg satt på gutterommet og jalla til låtene som ingen andre viste om. Trist, kult og sant. Jeg hadde nesten glemt han helt til jeg her en dag traff Mr. Løvetann.

Fantastisk sang. Tror nok jeg dansa til denne. Men helt sikkert alene.

Wikipedia sier:

Sly Stone (born Sylvester Stewart, March 15, 1943, Denton, Texas) is an American musician, songwriter, and record producer, most famous for his role as frontman for Sly and the Family Stone, a band which played a critical role in the development of soul, funk and psychedelia in the 1960s and ’70s. In 1993, he was inducted into the Rock and Roll Hall of Fame.

 

http://www.slystonemusic.com/videos

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s