Stillhetens nådegave

stillhetens_nådegave_1_tommetanker

Sommeren er på hell. Den deilige lune sommer-heten er byttet ut med den fine høstlige stillheten. Innimellom høstens ville vinder og våte nedfall kommer dager med uendelig stillhet. Det er nesten ensomt å se utover sjøen. Havets gjester er borte og fjorden oppleves sikkert like stille som da min far vokste opp i Valsvika for 80 år siden, et steinkast unna. Og jeg nynner en omskrivning stille for meg selv; “Jeg sitter ned på berget og ser utover havet, en høstfindag i ferien min. Forbi meg suser ingen,- hverken skip eller båter, ja dette er så stille og fint.” Og jeg vet jeg trenger det. Og jeg vet du trenger det. Og jeg vet alle trenger det. Stillhetens nådegave. Stillheten å bare være i. Bare være i stillheten. Det kjennes godt. La mobilen ligge i bilen og gå inn i stillheten en stund. Stilne tankene. Stilne kroppen. Stilne verden. Det er alltid så mye som skjer, og bråkete hoder opptar hverdagen. Gi deg selv en stille time av og til.

stillhetens_nådegave_2_tommetanker

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s